Bag fantastisk og lækkert brød med brødforme af kvalitet

Der er ikke noget som duften af hjemmebagt brød. Mange holder af at bage brød, især i weekenden, når der er tid til at gøre lidt ekstra ud af måltiderne. Kom i gang med at bage rugbrød, franskbrød og andre formbrød med et bredt udvalg af brødforme.

Når man bager brød, er der groft sagt to veje at gå i forhold til formen. Enten kan man bage fritstående, det vil sige uden form. Den vej egner sig bedst til små brød som for eksempel boller, eller større brød med en god glutenstruktur. Vil du derimod gerne bage et større brød og sikre dig en god højde, bør du bruge en brødform.

En form er helt uundværlig til for eksempel rugbrød og franskbrød, som ofte er forholdsvis våde deje. En våd dej har sværere ved at holde formen, og derfor kan det være en god idé at tage en form i brug for at få de bedste resultater.

Der er ikke noget værre end at slide i køkkenet for at ælte, forme og hæve et brød, som bare flader fuldstændigt ud, når det endelig kommer i ovnen. En form giver brødet noget at støtte sig op ad, så det får en god højde.

Lækre brød bagt i form – det smager af mere!

Der findes en række brødtyper, som egner sig bedst til at blive bagt i form. Med en brødform kan du også eksperimentere med at bage dit eget sandwichbrød. Det firkantede brød er populært til for eksempel trekantsandwich og parisertoast, og det vil helt sikkert blive et hit derhjemme.

Hjemmebagt brød anses for mange for at være en luksus, men faktisk er det ikke så svært at bage selv. Du skal bare sørge for at have det rette udstyr klar til dine brødprojekter.