Barudstyr til at lave de bedste drinks i hjemmet

Nytår, fødselsdag, besøg eller bare lørdag aften. En lækker drink går man aldrig galt i byen med. Hvis man får gæster, er det stort set altid utrolig populært, hvis man kan byde dem på en lækker cocktail. Det giver en mere sofistikeret og stilet stemning fremfor det klassiske glas rødvin, som man ellers altid får budt – hvis man da overhovedet bliver budt på andet end kaffe og te.
Efter en lang uge er der heller intet bedre og mere afstressende end en lækker drink til lidt selvforkælelse. Det kan endda være, at man er en af de heldige, der har badekar i hjemmet, så hvad er mere lækkert end et velduftende karbad og en kold drink i hånden?

Uanset i hvilken anledning man ønsker at lave en drink eller cocktail, er der noget udstyr, som er ganske uundværligt, for at man kan lave en god drink med succes. Først og fremmest er man naturligvis nødt til at have en cocktailshaker. Med shakeren har man mulighed for at blande og nedkøle de forskellige ingredienser på rekordtid. Oftest køber man en boston shaker. Det er også denne form for shaker, som man oftest ser professionelle bartendere bruge. Får at kunne bruge boston shakeren er man nødt til også at have et mixerglas. Mixerglasset fungerer som låg til boston shakeren, og det er derfor nødvendigt at have det, da man ellers ikke kan shake overhovedet. Når væsken skal hældes fra shakeren og op i serveringsglasset, får man her brug for en strainer. En strainer bruges som si, så uønsket bundfald ikke kommer med over i den færdige drink.

Ud over shakeren, og det nødvendige udstyr til den, er der andet udstyr, der er yderst relevant at anskaffe sig, hvis man ønsker at lave de bedste drinks derhjemme. Det er eksempelvis en rigtig god idé at anskaffe sig en muddler. Med en muddler har man mulighed for at få al smag og saft presset ud af eksempelvis mynteblade. En muddler er et nødvendigt reskab for at lave den elskede drink, mojito.
En jigger eller en skænkeprop med tæller er også nødvendig at anskaffe sig. Med disse redskaber kan man let afmåle mængden af alkohol, så man nøjagtigt ved, om drinken bliver for stærk, for svag eller helt tilpas. Alkohol er også dyrt, og man kan derfor i længden spare en hel del penge ved at måle præcist af.

Der er meget mere barudstyr, som det er relevant at anskaffe sig, men de ovennævnte er de mest essentielle.