Bedre performance med kinesiologitape

Du har muligvis lagt mærke til, at mange professionelle idræts udøvere optræder med farvestrålende tape omkring for eksempel knæ og skuldre. Måske dyrker du selv sport, og har iagttaget holdkammerater med tape forskellige andre steder på kroppen i omklædningsrummet eller til svømmestævner. Den strategisk anbragte tape strimler er ikke til pynt – de tjener et meget vigtigt formål.

Hvad er kinesiologitape?

Kinesiologitape refereres ofte til som ”kinatape” eller ”kinesisk tape”, selv om det oprindeligt stammer fra Japan. Dette skyldes en sproglig kvababbelse. Kinesiologi har intet med Kina at gøre, men er et begreb, som henviser til kroppens bevægeapparat. Kinesiologitape er en terapeutisk tape, som kan hjælpe med at forbedre af blodgennemstrømningen i musklerne samt dæmpe smerter og muskelspændinger. Der ud over kan kinesiologitape, hvis korrekt påsat, aktivere og aflaste af muskler.

Hvad er forskellen på sportstape og kinesiologitape?

Den helt store forskel på sportstape og kinesiologitape er, at sportstape er uelastisk. Sportstape anvendes således i højere grad til fiksering af led, for at undgå, at en skade bliver mere omfattende, eller for at forebygge, at en skade opstår. Kinesiologitape tillader, at kroppen bruges dynamisk, og stimulerer samtidig blodcirkulation samt korrekt holdning. Den elastiske kinesiotape fås i flere farver, tykkelser og styrker, og anvendes ofte til behandling af for eksempel muskel- og ledsmerter, diverse nakke- og ryglidelser (diskusprolaps, lumbago, piskesmæld osv.), hovedpine, skader på knæ og ankler, og lyskenskader, tennisalbue, forstuvninger, dårligt blodomløb og ødemer.

Forebyg sportsskader med kinesiologitape

Såvel sportstape som kinesiologitape er udviklet til at understøtte sener, led og muskler, og for at forhindre, at for eksempel knæet kommer ud i en yderposition, som kan belaste ledbånd, menisk og andre ligamenter. På den måde kan man forebygge såvel akut opståede skader som skader opstået ved langvarigt, forkert slid. Når ledet supporteres, opmuntres det samtidig til at indtage de rigtige stillinger og undgå de forkerte bevægelser. Således kan man træne, selv om man er disponeret for skader, eller måske endda allerede har en skade, som er ved at hele.

Køb kinesiologitape hos Henza.dk

Hos Henza.dk kan du finde et bredt og velassorteret udvalg af kinesiologitape og sportstape til overkommelige priser. Uanset om du er professionel idrætsudøver, og skal tapes op med jævne mellemrum, eller om du er en fysioterapeut eller sportsmassør, som har brug for at have sportstape og kinesiologitape på lager i din praksis, kan du finde det, du skal bruge, på Henzas online shop Henza.dk.