De bedste skud- eller stiksikre veste

Brug for skud- eller stiksikker vest?

Du skal investere i en skudsikker vest, hvis du udfører et job, hvor du har brug for optimal beskyttelse af din torso. Det kan være et job som politibetjent, soldat, vagt, bodyguard eller lignende. Det er selvfølgelig afgørende at kunne sikre dig eller dine medarbejdere en optimal personlig beskyttelse, når du/de har et job med en risiko for at blive såret af knivstik eller pistolskud. For soldater er fx granatfragmenter den største trussel.

Faktisk er det lovligt for enhver at bære skudsikre veste. 

Den skudsikre vests lag er det, der spreder fx en pistolkugles energi, og bæreren af vesten vil sandsynligvis få skader, men hvis bæreren er heldig, får han eller hun kun blå mærker. Det kræves en særlig stiksikker vest at blive beskyttet mod fx knive og panserbrydende ammunition, fordi spidserne går ind mellem tøjets fibre. 

Optimal beskyttelse eller vigtigere med arbejdskomfort?

Den største forhandler af skud- og stiksikre veste i Danmark er Elite Armor, opstartet i 2009, og er som de eneste certificeret direkte hos National Institute of Justice. De skud- og stiksikre veste er testet grundigt og overholder NIJ standard 0101.06 og Stab level 1 0115.00, fastlagt og vedtaget af NIJ. 

Elite Armor beskriver grundigt hvert produkt. Det er selvfølgelig vigtigt, at bæreren af vesten kan arbejde og færdes normalt i vesten. 

Elite Armors EA Xtreme skud- og stiksikker vest er egnet til de mest risikable situationer, hvor der er brug for optimal beskyttelse. Vesten koster 6.395,00 kr. Der beskrives i detaljer, hvilket våben du opnår beskyttelse mod. EA Xtreme går for at være en af verdens bedste veste, og den er gennemtestet og kan endda tilføres en ekstra plade. Den har 5 års garanti.

Hvis du lægger mere vægt på, at vesten skal være komfortabel at have på på jobbet, kan RX 2 fx vælges, hvor der anvendes to typer teknologi, der gør, at den er et godt valg til indendørs brug eller ved høj varme uden for.