En guide i fiskekroge

Ah, er der noget som at være i et med naturen, når man vitterligt står med vand op over knæene i ens vaders, mens man kaster linen ud på ny i ens favorit fiskested?

Det er en dejlig afveksling at være så langt ude i det fri, hvor man ikke er i kontakt med elektronikken, og hvor det handler om tålmodighed og snilde ved at kunne fange de fisk, man har stålsat sig på.

Nogle mennesker gør det for sportens skyld for at øve sig og blive bedre og bedre, hvor de smider fiskene ud igen, mens andre fanger fiskene for at kunne tilberede dem som et måltid derhjemme, så man virkelig føler, man har gjort alt fra at indfange maden selv til at tilberede den og spise den, mens andre atter spiser den på stedet eller senere i forbindelse med en udflugt i naturen.

Her er ingen snydekoder til, hvordan du hurtigst muligt kan fange dine fisk, og der er for den sags skyld heller ingen garanti for, at du fanger noget den givne dag.

Det hænger både sammen med teknik og øvelse, men så sandelig også med det udstyr, fiskeren har taget med sig.

Der er meget forskelligt slags udstyr, en fisker kan tage med sig, og hvis man er en rigtig entusiast, så har man et gedigent lager af remedier til at fange specifikke fisk, men noget af det mest genkendelige og sådan set også nødvendige er fiskekrogen.

Der findes selvsagt mange forskellige former for fiskekroge, og de kan løbende skiftes ud efter behov efter, hvornår man vil bruge dem på en specifik fisketur, eller måske vælger man at udskifte dem løbende under fisketuren.

Fiskekrogene findes blandt andet som enkeltkrogen, som selv uerfarne fiskere nok kender, hvor man sætter madding på og håber på fangst.

Andre kroge kan være de såkaldte trekroge, hvor man kan påsætte forskellige ting til fangst, som kunne være blink eller pirke.

Endvidere findes der også specifikke kroge, der udelukkende bruges til at fange bestemte typer af fisk, hvor man blandt andet kan fremhæve hornfiskekrogen, der – godt gættet – kun bliver brugt til at fange hornfisk.

Disse forskellige fiskekroge-typer kommer også i forskellige størrelser, hvis man skal fange større fisk, så man bedre kan holde fast i fisken for enden af linen, og man har en større chance for at hale dem i land.

Om man fisker i søer, åer eller ude til havs, så handler det om at finde den rette fiskekrog til den fiskemetode og fiskeart, man ønsker at indfange.