En klassiker med kant

 Siden 1952 har Eastpak produceret rygsække og tasker, der er praktiske, rummelige og kan holde til brug og slid fra både hverdagsliv som skole og arbejde, og udendørs aktiviteter. Det amerikanske firma med base i Boston producerede oprindeligt udelukkende produkter til friluftsliv og vildmarksaktiviteter, og til det amerikanske militær. I 1985 introducerede brandet imidlertid en ny linje med flere farver og prints, og rygsækdesigns med mere kant. Det var nok dette skift, der gjorde Eastpak til et moderne og urbant brand, som unge i USA og siden i Europa og Asien tog til sig og som stadig er populært i dag.

I 90’erne blev den nu klassiske Eastpak rygsæk udbredt blandt tilhængere af eksempelvis grungekulturen, og vandt generelt indpas i ungdomskultur over hele verden. De karakteristiske rygsække med den ikoniske, buede facon havde dengang som nu et minimalistisk og cool udseende, som kan customizes og passer til mange stilarter. Mærket har siden beholdt sin appel som et ungt mærke med kant, men har også udviklet sig, og favner nu både de karakteristiske, ungdommelige rygsække, men også en enkel og stilfuld serie af computertasker, rejsekufferter og messenger bags.

Rygsækkene findes i mange varianter og materialer. Fra de helt enkle og ensfarvede modeller, til samme model i læder eller med forskellige prints. Den grundlæggende model har et stort rum og en forlomme, og kan rumme overraskende meget. Ønsker man mere støtte eller forstærkninger fås også polstrede modeller, eller modeller med læderforstærkning om taskens nederste del, og en mere tornysteragtig retro-model, som har læderspænder som lukning for oven.

Har man ikke brug for at slæbe en fuld oppakning med sig, er Eastpaks Doggy bag-bæltetaske et oplagt supplement til rygsækkene.

Eastpak er et mærke, der løbende har udviklet sig og forstået at ramme en urban nerve og kant, der samtidig lader bæreren af rygsækken selv definere sin stil, hvor rygsækken indgår som et element. Samtidig har Eastpak også holdt fast i den oprindelige kerne hele vejen igennem: Enkle, ikoniske rygsække og tasker, der er praktiske og slidstærke.