Essential hundefoder – det bedste til din hund

Essential er et mærke indenfor hundefoder, som tilgodeser alle din hunds behov. Det er nemlig slet ikke ligegyldigt hvad vi giver de små firbenede væsner at spise, og hvis vi gerne vil sikre os, at de får et langt og sundt liv, er der nogle ting som er værd at være opmærksom på. 

For det første skal man helst gå efter noget foder, som er fremstillet af så naturlige ingredienser som muligt. Det vil sige kød, grøntsager, urter og frugter. Derudover skal der helst ikke indgå for mange unødvendige fyldeprodukter som salt og sukker og korn på ingredienslisten. Kornprodukter bliver ofte brugt i billige typer hundefoder, men det kan godt betale sig, at give de ekstra penge for noget foder, der er fremstillet helt uden korn. Din hund har nemlig slet ikke godt af korn – for det første har den svært ved at fordøje det ordentligt og for det andet får den ikke noget nævneværdig næring ud af korn. Den plads kornet optager i foderet er derfor langt bedre givet ud på eksempelvis kød eller grøntsager.

Der skal gerne være et højt proteinindhold i foder, da hunde i deres naturlige habitat primært lever af kød og deres system derfor er udviklet derefter. Proteinerne skal helst komme fra gode kilder og her er frisk eller tørret kød at foretrække mens man så vidt muligt bør styre uden om kødmel. 

Essential hundefoder overholder alle ovenstående kriterier. Essential har udviklet sit eget princip, som hedder BOF (Behavioural Optimizing Foods), som kort sagt går ud på, at efterligne hundens naturlige spisevaner bedst muligt. Derfor er proteinindholdet altid højt, mens det glykæmiske indeks er lavt, så hundens blodsukker holdes stabilt. Essential foder fås i mange forskellige smagsvarianter, som for eksempel kylling og and, Laks og ørred eller Lam og hjort. Har din hund et særligt behov kan dette sandsynligvis også tilgodeses med et af Essentials specialprodukter.