Gode råd til sedummåtter

“Græs på taget”, som sedummåtter også bliver kaldt, kan være en flot udsmykning til ens tag, og de gavner også miljøet, men der er flere ting at have for øje, når man vil anlægge sig sedummåtter og bruge dem fordelagtigt

Vi vil her opridse nogle, blandt flere, gode råd til, hvad du skal gøre, for at få det bedste resultat med sedummåtter.

Som noget af det første skal du selvfølgelig sikre dig, at taget kan bære den ekstra vægt fra måtterne. Her er det en god idé at rådføre sig med en byggesagkyndig. Generelt er det en god idé at forhøre sig ved ens kommune, hvordan reglerne er omkring sedummåtter, da der kan være specifikke regler, der kan variere fra kommune til kommune.

Hvor meget hælder dit tag? Afhængig af, hvor mange grader dit tag hælder, skal der benyttes forskellige metoder til at anlægge sedummåtter.

Selvfølgelig er det også essentielt at undersøge, om ens sedummåtter er brandsikrede.

Du kan roligt vande dine sedummåtter, når de er blevet anlagt. Når der begynder at løbe vand ned i tagrenden, har de fået nok.

Et godt råd er desuden at gøde dine sedummåtter med en anelse gødning i begyndelsen af foråret og slutningen af juni eller starten af juli.

Dette var blot et udvalg af nogle gode tips og råd til at få det bedste udbytte af dine sedummåtter, og der kan klart anbefales at spørge en ekspert til råds, der kan vejlede dig yderligere.