Hvor meget tid bruger du på at gøre rent?

Flere undersøgelser peger på at vi bruger for meget tid på rengøring. Men hvad kan du gøre? Der skal jo gøres rent. Nullermændene hoppe jo ikke selv ned i støvsugeren.

I gennemsnit bruger en hustand 28 timer om ugen på huslige pligter som madlavning, indkøb og rengøring. Men der findes muligheder for at få det gjort uden at gøre det selv. Koster det penge? – ja, men det er alle pengene værd.

Brug et vikarbureau

Rengøring kan sagtens varetages af et bureau. Også selvom det er privat. Hos for eksempel Vikarservice kan du få privat rengøring og hjælp til vinduespudsning.

En undersøgelse viser at langt de fleste mennesker gerne vil bruge mere tid på at slappe af. Alligevel pisker de rundt med en støvsuger og en våd karklud. Sjovt nok vil rigtig mange også gerne bruge mere tid på havearbejdet. Modsat rengøring er det en aktivitet mange slapper af med.

Lav noget om

Du er nødt til at gøre noget anderledes så du kan få tid til haven, familien og at slappe af. I mange lande er det helt naturligt at få hjælp til det huslige. Endda i lande hvor levestandarden er lavere end i Danmark.

Anskaf noget rengøringshjælp så du ikke skal støvsuge så meget. Hyr en vinduespudser så du slipper for runkne fingre. Få en hjælp til at rydde op i køkkenet hver morgen.

Find nye rutiner

Brug også den teknologiske udvikling til at lave om på måden du gør ting. Du behøver ikke at gå i butikker for at købe ting. Du kan købe dem online mens du sidder stille og roligt med en kop kaffe.

Alt kan leveres direkte ved din hoveddør. Friske grøntsager og frugt kan du få på abonnement. Og storskrald bliver hentet ved din adresse. Tag imod hjælp.