Sådan kan du slippe af med trådalger i din havedam

Trådalgerne opstår, når der er for mange næringsstoffer, og det begynder at blive varmt og solrigt i vejret. Algerne vokser på bunden og på siderne, og du får derfor ikke meget hjælp fra solens UV-stråler. Hvis du vil algerne til livs, er du derfor nødt til selv at tage affære. Den nemmeste måde at komme algerne til livs på er ved at tilsætte et produkt til vandet, der slår dem ihjel. Så er du i hvert fald af med dem for denne sæson. 

Et godt sted for dig at købe algeprodukter mod trådalger er på hjemmesiden koimad.dk. De har et stort udvalg af udstyr til dig med havedam. Det er med til at gøre det meget nemt for dig at finde det, som du skal bruge. Når det kommer til trådalger, anbefaler de, at du bruger et produkt, som de kalder SK-60. Det er en blanding af zinkoxid og natron. Når du køber hos dem, skal du selv blande de to kemikalier. Det kan virke besværligt, men det er med til at spare dig en masse penge, at du gør det på den måde. 

Men når du kommer produkter mod alger i vandet, er det ikke en varig løsning. Algerne kan sagtens komme tilbage til næste år, eller måske endda senere på året. Trådalgerne opstod til at starte med, fordi der var for mange næringsstoffer i vandet i havebassinet. Det er derfor også vigtigt, at du får nogle af næringsstofferne ud, så du giver algerne dårligere vilkår for at overleve. 

Når der er for mange alger i vandet, skyldes det typisk, at dit filter ikke kan følge med og rense vandet hurtigt og effektivt nok. Ved at tilsætte bakterier og mikroorganismer kan du hjælpe dit filter til at blive mere effektivt. Du kan selvfølgelig også overveje, om du skal købe et større og mere effektivt filter. Når der kommer mange affaldsstoffer i vandet, kan det skyldes, at du har mange fisk i det. Selvom du har et filter, der passer til det antal liter af vand, der er i det, har du brug for et større filter, hvis der er mange fisk. 

Udover at sikre, at dit filter fungerer bedre, kan du også tømme en del af vandet ud af bassinet, tilsætte mælkesyrebakterier og så fylde nyt vand i. Det kan også være med til at gøre, at du ikke behøver at bøvle med trådalger igen til næste år. Du kan både købe nyt filter, bakterier, mikroorganismer og mælkesyrebakterier hos koimad.dk.