Sådan tager du dig ordentligt af din båd

En båd er en kæmpestor investering, og det koster både mange penge at købe den og at holde den ved lige. Og så kræver det en hulens masse tid, som du skal være forberedt på at sætte af til det hele. Hvis du ikke har den store erfaring med både, kommer vi her med gode råd til vedligehold og beskyttelse af din nye båd.

Hvilke materialer består båden af?

Langt de fleste både består af en masse kulfiber, fordi det er modstandsdygtigt over for vand, som båden befinder sig meget på. Derudover kræver det en særlig type maling, som helst skal lægges på ofte for, at båden skal holde sig i god stand. Du vil blandt andet helt sikkert finde ud af, at du kommer til at bruge mange kulfiber rør i dit forsøg på at holde båden ved lige.

Beskyt din båd godt om vinteren

Vinterperioden er den værste for enhver bådejer, fordi man ikke kan komme ud på vandet at ligge, og samtidig venter foråret også, hvor man skal pleje båden, så den er klar til sommerperioden. Derfor skal du gemme din båd væk fra vind og vejr med eksempelvis krympeplast, som minder meget om en presenning, men som krymper omkring båden og derved fungerer mere stabilt.

Husk skridsikre overflader

Der kommer rigtig meget vand på en båd, og så er kulfiber i sig selv heller ikke noget let gangbart materiale, og derfor skal du bruge måtter, som er skridsikre, hvis du vil færdes sikkert. Det vil alle sætte pris på – særligt de ældre besøgende på båden.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *