De 3 rengøringsmidler du skal have i virksomheden

De fleste har et helt skab fyldt med rengøringsmidler. Typisk under køkkenvasken eller i samme rum hvor virksomhedens støvsuger bor. Nogle af dem har kun været brugt en enkelt gang. Og hvis du er heldig kan du finde en 15 år gammel dunk med et fedtet sort lag støv på toppen.

Det kæmpe arsenal af rengøringsmidler skyldes to ting. Den ene er udvidenhed om hvad der er i dunkene. Den anden er fordi du ofte kun skal bruge specielle midler en enkelt gang.

Det vigtigste er opvaskemiddel

Opvaskemiddel er godt til næsten alting. Du kan bruge det til at pudse vinduer, vaske trapper og gulve. Alt almindelig daglig rengøring kan klares med helt almindelig opvaskemiddel.

Vil du vise dine medarbejdere at du er miljøbevist, så gå efter opvaskemidler der er grønne og uden flere tilsætningsstoffer end nødvendigt.

Husk at købe toiletrens

Toiletrens må du aldrig løbe tør for. Toiletterne skal vaskes dagligt og der skal noget lidt andet til end opvaskemiddel. På den miljøvenlige side er de bedste toiletrens ikke så effektive, som de der ikke er miljøvenlige.

Midlet skal kunne fjerne lugt, urin, bakterier og kalk fra kummen. Det kræver et kraftigt rengøringsmiddel. Derfor skal du altid have toiletrens.

bugt med kalken

Der er meget kalk i vandet mange steder. Derfor er det en god ide med en form for kalkfjerner. Lad være med at bruge eddike med sukker i (den mørke) – det ødelægger dine maskiner.

Brug en klar eddike eller køb flydende kalkfjerner til kaffemaskine og elkedel. Hos Nowas kan du få nogle ret effektive kalkfjernere – også i store dunke så du ikke skal købe ind hele tiden.

Hvad med resten, spørger du. Tja, resten er specialopgaver, og dem bør du få et professionelt rengøringsfirma til at tage sig af.