Vær kritisk i dit valg af fodtøj til et aktivt arbejdsliv

Hvis du arbejder indenfor sundhedsvæsenet, er du garanteret en af de hårdtarbejdende personer, som bruger en meget stor del af din arbejdsdag på benene. Dette sætter krav til dit valg af fodtøj, hvis du ønsker at undgå smerter og i værste fald varige skader. Derfor finder du her en kort guide til, hvilke funktioner du skal kigge efter i dit valg af arbejdsfodtøj.

Kodeordet er ergonomi

Ergonomi betyder læren om samspillet mellem mennesker og eksterne elementer, som eksempelvis en stol eller et par sko. Derfor bør du først og fremmest kigge efter ordet ergonomisk, i din jagt på det perfekte fodtøj til en lang dag på benene. Men selv ergonomiske sko er der forskel på, og det kan være meget individuelt, hvilke man foretrækker.

  • Ergonomiske sandaler er ofte at foretrække ved indendørs arbejde, da de tillader fødderne at ånde samtidigt med, at de er udstyret med stødabsorberende sål.

  • Arbejder du i et miljø, hvor du ofte kan komme til at spilde eller tabe forskellige ting over dine fødder, vil det helt klart være bedst for dig at vælge et par lukkede sko, som eksempelvis træsko. Ergonomiske træsko er typisk lettere end traditionelle træsko og udstyret med en skridsikker bund og ligeledes stødabsorberende sål.
  • Skal det være lidt lettere end en træsko kan du gå efter et par ergonomiske sportssko. Disse består af en oversål, som typisk er produceret af tekstil, og de er derfor en fin mellemting mellem sandaler og træsko.

Et sidste tip er at anskaffe dig mere end én af ovenstående typer fodtøj sådan, at du kan skifte imellem dem afhængig af årstiderne og temperaturen på din arbejdsplads.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *