3 gode råd til optimal søvn

Rigtig mange danskere lider af søvnproblemer, og det skyldes forskellige årsager. Det kan skyldes stress, men det kan også skyldes noget helt så basalt som dårligt sengetøj eller dårlige madrasser. Man kan tage medicin og piller mod den dårlige søvn, men inden du tager de midler i værks, så prøv disse 3 gode råd, som måske kan få dig back on track.

Prøv en skummadras

En økologisk skummadras kan gøre en stor forskel i dine natterytmer. Hvis du sover dårligt og oplever, at du vågner op i sved, er det fordi, at din madras ikke suger godt nok til sig. Med skummadrasser kan du komme det problem til livs, og du vil igen opleve at vågne op og ikke mindst sove godt.

Det er muligt at finde skummadrasser specifikt til dine mål, også selvom du har en hjemmebygget seng med nogle særlige behov.

Passiv lyd kan fjerne fokus

Det kan også være, at du har svært ved at sove, fordi du har rigtig meget hjerneaktivitet lige inden sengetid, og at du tænker på problemer eller andet, som holder dig i gang. Selvom det lyder selvmodsigende, kan det faktisk nogle gange hjælpe at se noget på sin telefon eller lytte til musik lige inden, man falder i søvn. Din hjerne ”glemmer” lidt, hvad der holder den i gang, og det kan hjælpe dig med at sove.

Brug en terapeut

Inden du begynder på medicin, bør du søge professionel hjælp. Og der findes faktisk terapeuter, som specialiserer sig i søvnproblemer. Du vil her få nye indsigter i, hvorfor du ikke kan sove, fordi det oftest handler om noget mentalt.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *