Håndarbejdets Fremme har i over 90 år arbejdet for det smukke håndarbejde

Håndarbejdets Fremme blev stiftet allerede i 1928. Det betyder, at de i over 90 år har arbejdet for at holde traditionerne omkring både det danske, færøske og grønlandske håndarbejde i live. Det gør det blandt andet gennem udstillinger og kurser med også ved hvert år at udgive hæfter og bøger med håndarbejds trends, der passer til tiden. 

Organisationen har gennem årene flere gange fanget de kongeliges interesse. Som bekendt er Dronning Margrethe glad for at skabe kunst og kunsthåndværk. Hun har derfor flere gange designet mønstrene til de korsstingsbøger, der hvert år bliver udgivet. Senest designede hun mønstre til 2004 udgaven. 

Både som nybegynder og som øvet kan du få stor glæde af de produkter, kurser og meget mere, som Håndarbejdets Fremme hvert år producerer. Mønstrene er lige til at følge, og de danner søde og sjove motiver, som der er mange, der vil blive glade for. De er derfor oplagte at bruge til at pynte op med derhjemme, ligesom du også kan bruge dem som gaver til andre. Du kan for eksempel købe mønstre og materialer til det på webshoppen sommerfuglen.dk. 

Du kan finde en lang række forskellige stilarter af mønstre fra Håndarbejdets Fremme. Mange forbinder broderi og andre former for håndarbejde med noget gammelt og støvet. For eksempel broderede nisser og andre motiver, som de ikke kan forbinde med deres moderne hverdag. 

Der findes dog et væld af forskellige former for motiver, og det vil derfor være nemt for dig at finde et, der passer til din stil. For eksempel er korssting rigtig godt til at skabe geometriske mønstre med. De vil se rigtig flotte ud på en pude eller en taske, hvilket er med til at gøre, at du får en helt unik taske eller pude, når du selv har skabt den. Med lidt træning kan du også blive god til at brodere bogstaver, og de kan jo bruges til at skrive hvad som helt.