Ryd skovbunden med en skovl – eller brug en grenknuser

Arbejder du i skovindustrien eller som landmand?

Hvis du er landmand, og evt. har et jordstykke med let beplantning, som du gerne vil lave om til landbrugsjord, så kan du meget vel få behov for en grenknuser. Grenknuseren kører hen over beplantningen, og pulveriserer alt på sin vej. 

Det kan også være, at du eksempelvis er skovfoged, og har et at skovområde, som skal skifte karakter. Det kan være, at der er en masse lave buske, og du gerne vil plante grantræer i stedet for. Jamen så lader du bare grenknuseren gøre arbejdet for dig.

Eller måske skal der etableres en sti i skoven til løb eller mountainbike – jamen så er det også bare om at sætte sig bag rattet, og lade grenknuseren gør det den er bedst til.

Der findes to typer af grenknusere

Den ene type grenknuser er bælteknuseren, som godt kan minde lidt om en kampvogn, når den kommer kørende på sine larvefødder. Larvefødderne gør den i stand til nemt at passere hen over stort set alt terræn, så den lader sig ikke lige stoppe.

Den anden type er traktorknuseren, hvor selve grenknuseren er placeret foran på en traktor. Den vil man typisk benytte i mindre kuperet terræn. 

Hvordan får du fat i en grenknuser  

Hvis du ofte har behov for at rydde større områder, så vil det være en god ide, at du anskaffer din egen grenknuser. Det kan anbefales, at du køber grenknuseren hos en professionel forhandler, for så ved du, at den er i orden og vedligeholdt.

Prastbro.dk er eksperter i grenknusere, og ud over at sælge greknunsere, så tilbyder de også service og vedligeholdelse. Og det er en stor fordel, for grenknuseren skal selvfølgelig holdes i god stand. Grenknuserne fra Pratsbro.dk er desuden fra den italienske leverandør Seppi, som er kendt for at have nogle af markedets bedste grenknusere.

Lav det grove arbejde med en grenknuser.