Undgå rotter med rottespærrer

Vi må nok hellere understrege, at når vi skriver “undgå rotter” i vores overskrift, så mener vi ikke, at rotterne helt forsvinder fra jordens overfalde eller kollektivt dør, når man benytter metoden med at montere en rottespærre eller flere rottespærrer, hvor der er er behov for det.

Det grundlæggende ved en rottespære fungerer ved, at det er en løsnings-anordning, der gør, at når rotterne kravler rundt i kloakkerne, rørene og finder vej til afløb op og ind til bygninger, så vil der her være en rottespærre at finde – hvis man har installeret sådan en opfindelse korrekt – hvilket vil forhindre rotten i at nå det sidste stykke ind i den bygning, hvor afløbet er tilsluttet.

Man kan argumentere for, at man så skulle placere rottespærrer alle vegne i kloakker og gerne andre steder end lige ved indgangen til et afløb, men en rottespærre fungerer simpelthen bedst, når den er placeret lige ved et afløb, end hvis den var placeret mange steder.

Det gør både arbejdet nemmere for kloakarbejderne, at der ikke er rottespærrer alle vegne, og så hindrer det, som nævnt, stadig, at rotterne kommer ind i bygningerne, som afløbene er monteret til.

Det kunne være både firmabygninger, private boliger, offentlige institutioner, foreningslokaler, butikker; ja, faktisk alle former for bygninger, hvor der er tilsluttet et afløb.

Afløbet kan både være til håndvaske, badeværelser/fælles baderum eller nedløb til toiletter. Bor man i etageejendomme, skal rottespærrerne helst monteres ved første ejendom og ikke længere oppe i faldstammen.

Men hvorfor er der så stor grund til at holde et dyr på afstand, der naturligt finder sit habitat i de fugtige omgivelser i kloakker og helst vil holde sig fra mennesker?

Der er jo endda personer, der holder rotter som kæledyr!

De vilde rotter er dog ikke værd at samle på, for de er omvandrende bakterie-reder, der samler på sygdomme, latente sygdomme og andre dårligdomme, der bare venter på en chance til at hoppe videre til næste “beboer”, om det så er et menneske eller kæledyr.

Der er en grund til, at de fleste forskere er enige om, at årsagen til pest-udbruddet i midten af 1300-tallet var forårsaget af rotters spredning af sygdommen.

I vores moderne tidsalder har vi heldigvis fået skabt et hygiejnisk kloakerings-system, og det skal vi ikke slække på, og en af de andre positive landvindinger på området er montering af rottespærre til at holde det utøj væk fra boliger og ultimativt dem, vi gerne vil skåne for sygdomme.