Danmark er blevet et forgangsland i bæredygtigt tøj

Når du leder efter bæredygtigt tøj online, så prøv for sjov at søge på engelsk. Du vil blive overrasket over at topresultaterne alle er danske brands.

Danmark er blevet klassens mønsterelev i bæredygtigt tøjdesign i Europa. Mange eksisterende tøjmærker har taget bæredygtigheden til sig og tilbyder økologisk tøj. Det er ikke længere billig masseproduktion der er vigtigst. Vi vil have tøj der skåner naturen og samfundet.

Gorridsen designer tidløst tøj

Gorridsen er et tøjmærke med fokus på det tidløse design og bæredygtighed. Tøjet er alt det hverdagsagtige som er blevet inspireret af nordisk funktionalitet. Tøj har en funktion. Det skal ikke kun se smart ud.

Tøj skal først og fremmest tjene sit formål og så må det selvfølgelig gerne se godt ud samtidig. Resultatet er et traditionelt tidløst nordisk design med rødder i nordisk kultur.

Du kan købe Gorridsens design hos Det Halve Kongerige.

Bæredygtigt tøj er andet end materialer

Når tøj er bæredygtigt handler det ikke kun om at bruge økologiske materialer. Der er mange andre slags bæredygtighed.

Virksomheder der omlægger produktionen så de udleder mindre CO2 er også bæredygtighed. Det er godt for miljøet. Måske flytter de produktionen tættere på forebrugeren. Eller de bruger råvarer købt hos miljøvenlige leverandører.

Genbrug er også godt for miljøet. Så tøj kan sagtens være godt for miljøet uden at være økologisk.

Miljøvenlig mode er vigtig

Modeindustrien har i mange år været præget at brug og smid væk-kultur. Kvinder der ikke ville vise sig offentligt i det samme tøj mere end en gang. Og mænd der altid skal have de nyeste designs.

Tonvis af tøj bliver smidt væk som ikke har skyggen af slid. Butikker udskifter deres sortiment fire gange om året og kasserer store mængder af sidste års mode.

Men ikke mere. Bæredygtigt tøj er tidløst og producerer mindre affald.